duminică, 18 noiembrie 2012

                               
 TORT "ELLA" CU IAURT SI  SMINTINA.


ingrediente1 pachet foetaj ;linco'',3 mere golden ,2mere rosii, 2lamii, scortisoara,2 lin. zahar 1 ou,800ml. apa,
pentrucrema:
 250ml iaurt gras,200ml smintina lichida ,pilos''30%,150ml lapte3,5%, 80 grzahar pudra, 1p.zahar vanilat, 15gr jelatina.

PREGATESTE ASA:

PUI LA INMUIAT GELATINA CU LAPTELE TIMP DE 10 MIN,adauji zanarul pudra si incalzesti  intr-un bol pus pe aburi pina se descompune gelatina.lasi sa se raceasca putin si apoi adauji iaurtul. bati frisca  cu zaharul si oadauji peste iaurt.
PRIMA SE COACE FOETAJUL  SI DUPA ACEEA SE FACE CREMA!!!!!!!!
 
DACA FOETAJUL  ARE 2 PARTI EGALE ,PRIMA BUC. O PUI IN TAVA TAPETATA ,A DOUA DECUPEZI  DIN EA  CA SA RAMINA  O BORDURA DE  3CM,[CA O RAMA], O PUNETI PESTE 1 BUCATA ,SI O UNJETI CU OU  ,SE PUNE LA FRIGIDER 1ORA, SE SCOATE , O INTEPATI PE MIJLOC CU O FURCULITA, PRESURATI ZAHAR SI SCORTISOARA. PUNETI TAVA LA CUPTOR  LA TEM.200DE GRADE ,[15MIN] DUPA LA170. PINA DEVINE AURIE.RACITI  SI TURNATI CREMA.


PREGATIM TRANDAFIRII;
  se feliaza merele  subtire  pe invers ,se stropesc cu zeama de lamie  . se pune la fert  sucu de la1 lamie  si zahar dupa gust cu 800 ml apa.cind a fert se pun merele  ,si se ea cratita de pe foc ,dupa ce sau racit  sescot si se  fac trandafirii 1 felie alba,1 rosie  si se orneaza tortul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu