duminică, 18 noiembrie 2012
TORT "ELLA" CU IAURT SI SMINTINA.
ingrediente1 pachet foetaj ;linco'',3 mere golden ,2mere rosii, 2lamii, scortisoara,2 lin. zahar 1 ou,800ml. apa,
pentrucrema:
250ml iaurt gras,200ml smintina lichida ,pilos''30%,150ml lapte3,5%, 80 grzahar pudra, 1p.zahar vanilat, 15gr jelatina.
PREGATESTE ASA:
PUI LA INMUIAT GELATINA CU LAPTELE TIMP DE 10 MIN,adauji zanarul pudra si incalzesti intr-un bol pus pe aburi pina se descompune gelatina.lasi sa se raceasca putin si apoi adauji iaurtul. bati frisca cu zaharul si oadauji peste iaurt.
PRIMA SE COACE FOETAJUL SI DUPA ACEEA SE FACE CREMA!!!!!!!!
DACA FOETAJUL ARE 2 PARTI EGALE ,PRIMA BUC. O PUI IN TAVA TAPETATA ,A DOUA DECUPEZI DIN EA CA SA RAMINA O BORDURA DE 3CM,[CA O RAMA], O PUNETI PESTE 1 BUCATA ,SI O UNJETI CU OU ,SE PUNE LA FRIGIDER 1ORA, SE SCOATE , O INTEPATI PE MIJLOC CU O FURCULITA, PRESURATI ZAHAR SI SCORTISOARA. PUNETI TAVA LA CUPTOR LA TEM.200DE GRADE ,[15MIN] DUPA LA170. PINA DEVINE AURIE.RACITI SI TURNATI CREMA.
PREGATIM TRANDAFIRII;
se feliaza merele subtire pe invers ,se stropesc cu zeama de lamie . se pune la fert sucu de la1 lamie si zahar dupa gust cu 800 ml apa.cind a fert se pun merele ,si se ea cratita de pe foc ,dupa ce sau racit sescot si se fac trandafirii 1 felie alba,1 rosie si se orneaza tortul.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu