luni, 19 noiembrie 2012

TORT POVESTE


INGREDIENTE : 1 kg de visine fara samburi bine scurse (de preferat , fructe proaspete cu putin zahar, sa lase suc propriu ,sau din compot daca nu ai altfel ) ,1 kg smantana dulce cu grasime de 25%. 500g unura , 500 g smantana cu 25% grasime , 1/2 lingurita sare , 2 oua , faina cat sa iasa un aluat tare , un plic de zahar vanilat, nuca de cocos rasa , 250g zahar, 1 lamaie , rodie sa coacaza (pentru decor)
PREGATESTI ASA:faci o foaie din aluat, 500g smantana ,2 oua ,1/2 lingurita de sare , 1 plic de zahar vanilat si faina cat as iasa un aluat tare. Din aluat intinzi o foaie mare si la margine pui un rand de visine (din sucul lor ,bine scurse ), rulezi si tai dupa fiecare rulou. Foaia trebuie sa fie de circa 2mm grosime. lasi rulourile deoparte si, intre timp, bati un kg de samantana cun 25 % grasime sau o smantana putin mai slaba cu niste frisca lichida (ideea e ca nu trebuie sa se simta gust de frisca, ci de samantana dulce) , adaugi zaharul , zeama de la 1/2 lamai si coaja rasa de la lamaia intreaga .Bati bine samanmtana
MONTEZI ASA: iei un platou , il ungi cu putina crema , asezi pe lung 5 rulouri, unul langa altul , ungi din nou cu putina crema , pui peste crema 4 rulouri asezate tot pe lung , unul langa altul si tot asa pana ajungi sa ai ultimul strat , cel de deasupra cu un rulou. Imbraci tortul cu crema ramasa , presari nuca de cocos rasa si ornezi cu boabe de rodii sau cu coacaza (fructe care nu lasa zeama)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu